Asezarile Rupestre de la Bozioru si Vulcanii Noroiosi

 
Transport
Plecari 06.03, 20.03. 03.04, 29.05.2021
Oferta speciala
de la
 
2974
persoana

Asezarile Rupestre de la Bozioru si Vulcanii Noroiosi!

TARIF Standard – 145 Lei/pers

Grup restrans: 8 pers.

Date de plecare 2021 : 06.03, 20.03. 03.04, 29.05

Itinerariu: BUCUREȘTI – BUZAU – BUCURESTI

ATENTIE! ***Se recomanda utilizarea de incaltaminte adecvata pentru parcurgerea traseelor (bocanci, cizme sau incaltari cu talpi profilate) care pot fi alunecoase datorita solului (namol, pietris etc)

Plecare ora 06:00 – din Piata Victoriei pe traseul Bucuresti – Buzau (165 km – aprox 3h). Prima vizita din program va fi la Asezarile Rupestre de la Bozioru. Cele 30 de așezări rupestre din Județul Buzău sunt izvor nesecat de povești cu portaluri energetice, dispariții umane și comori ascunse de boieri. Cea mai mare aglomerare de astfel de așezări este pe raza localităților Bozioru, Colți, Cozieni și Brăești. In zona Alunis - Nucu - Fisici – Ruginoasa au fost descoperite numeroase asezari rupestre, locuite din preistorie, altele folosite drept chilii de sihastri sau amenajate ca lacasuri de cult crestin. Deși majoritatea acestor construcții cu dispunere izolată par să fi fost săpate în rocă în perioada medievală, cercetările arheologice au evidențiat uneori o serie de urme de locuire care merg până în epoca bronzului - cultura Monteoru sau începutul primei epoci a fierului. O parte din aceste ansambluri rupestre au fost folosite în scopuri religioase - ca lăcașuri de cult, chilii sau locuri de rugăciune, cele mai cunoscute fiind schiturile Aluniș și Agaton. Totodată, în unele dintre peșterile din zonă se întâlnesc inscripții și desene rupestre, cu tematică preponderent creștină. Dupa incursiunea la asezarile rupestre, ne indreptam catre Vulcanii Noroiosi. Frumusețea acestui peisaj natural este fascinantă, prezența pământurilor fără viață și a conurilor vulcanice care aduc la suprafață „lava” rece și neagră este de multe ori asemuită unor locuri de pe alte planete sau corpuri cerești. Peisajul este întregit de „șănțulețe și viroage adânci, plăci poligonale de noroi uscat și eflorescențe de sare, dar și de o vegetație variată, instalată mai puțin pe pământurile rele și mai mult pe versanții platourilor”. Ne indreptam apoi catre Bucuresti, unde vom ajunge seara, in functie de traficul rutier.

***Se recomanda utilizarea de incaltaminte adecvata pentru parcurgerea traseelor (bocanci, cizme sau incaltari cu talpi profilate) care pot fi alunecoase datorita solului (namol, pietris etc)

Inclus

 • Transport cu microbuz 8+1
 • Vizitele mentionate in program (nu includ biletele de intrare);
 • Ghid de turism insotitor

 

Neinclus

 • Intrarile la obiectivele turistice si eventualele servicii de ghizi locali; Vulcanii Noroiosi - 4 lei pentru adulți, 2 lei pentru studenți și 1 leu pentru elevi
 • Alte taxe/servicii/cheltuieli personale

 

 Conditii generale

 • Programul turistic se realizeaza pentru un grup de minim 7 de persoane.
 • Transportul este asigurat cu microbuz/miniautocar/autocar clasificat, destinat transportului de turiști în trafic intern și internațional. Clasificarea autocarelor se face de către organele competente. Locurile se ocupa in ordinea achitarii avansului, incepand cu a doua bancheta. Avansul nu este rambursabil in cazul renuntarii la pachetul turistic.
 • In cazul nerealizarii grupului minim, programul turistic poate fi anulat sau modificat, turistii avand posibilitatea de a alege participarea la programul initial sau mutarea pe un alt program turistic. Turistii pot solicita restituirea integrala a contravalorii pachetului turistic in cazul in care acesta este anulat.
 • Ghidul de turism insotitor poate modifica ordinea de vizitare a obiectivelor turistice dar fara a afecta structura programului.
 • Pentru ghidaj in interiorul obiectivelor turistice, pe teritoriul Romaniei si in strainatate, turistii pot solicita serviciile ghizilor locali, ceea ce poate genera costuri suplimentare, in functie de fiecare tara sau oras.
 • Tarifele pachetelor turistice nu includ urmatoarele: bilete de intrare la obiectivele turistice, taxe foto, taxe video, taxe ghizi locali sau ghidaj interior, taxe muzeograf, taxe de statiune, taxe de oras, alte cheltuieli personale, mese. Acestea sunt incluse in pachetul turistic doar daca au fost mentionate la “tariful include”.
 • Agentia de turism nu este raspunzatoare de modificari la urmatoarele: taxe de intrare la obiectivele turistice, taxe foto, taxe video, taxe ghizi locali, taxe muzeograf, taxe de statiune, taxe de oras, programul obiectivelor turistice schimbat in urma unor evenimente care se desfasoara in cadrul acestora.

Condiţii de plata/anulare – Excursii de 1 zi, sezon 2021

» Avans 30% la înscriere, diferența cu 21 zile înainte de plecare; conditii standard de anulare – conform contract de colaborare / de comercializare a pachetelor de servicii turistice.

» Plata 100% la inscriere in cazul ofertelor speciale; penalizare 100% in caz de anulare.

Cerere oferta

You must agree to the conditions for processing your personal data.

Solicita oferta