Conditii de calatorie

Va rugam sa cititi cu atentie conditiile de calatorie

RESTRICȚII DE INTRARE PE TERITORIUL NAȚIONAL:

 

 Cetățenilor români care sosesc din state aflate în zona roșie, precum România, state membre ale Uniunii Europene, ale Spațiului Economic European,Elveția, Regatul Unit al Marii Britanii și Irlandei de Nord și statele prevăzute în Anexa nr. 4 a ordinului li se permite intrarea pe teritoriul Bulgariei în baza prezentării documentelor de călătorie și a unuia dintre următoarele documente COVID-19:

 1. Prezentarea unui certificat digital UE privind vaccinarea împotriva COVID-19 sau

 2. Prezentarea unui certificat digital UE privind vindecarea de COVID-19 sau

 3. Prezentarea unui certificat digital UE privind testarea pentru COVID-19, care atestă un rezultat negativ al unui test PCR, efectuat cu maxim 72 de ore înainte de sosirea în Bulgaria.

 Cetățenii bulgari și persoanele cu statut / permis de ședere permanentă, de lungă durată sau continuată pe teritoriul Republicii Bulgaria și membrii acestora de familie, care sosesc din state aflate în zona roșie și se află în imposibilitatea de a prezenta unul dintre cele trei documente menționate, sunt introduse în carantină pentru un termen de 10 zile la domiciliu sau la o locație menționată de aceștia, în baza prescrierii/instrucțiunii emisă de directorul respectivei Inspecții Regionale de Sănătate (structură omoloagă DSP regional) sau de către directorul-adjunct împuternicit.

 Persoanele care sosesc în Republica Bulgaria din state aflate în zona roșie pot fi supuse selectiv testării rapide antigen la frontieră de către autoritățile bulgare de control sanitar-uman.

 In contextul noilor schimbari survenite pe fondul raspandirii noii tulpini “Omicron” a virusului Covid-19, in incercarea de a incetini raspandirea acestuia, oficialitatile romane au pregatit un nou set de reguli cu privire la intrarea pe teritoriul tarii noastre, atat pentru cetatenii romani, cat si pentru cei straini. Acestea vor fi valabile pe o perioada limitata, intrand in vigoare la data de 10.12.2021 (vineri) si pana pe 08.01.2022.

 De retinut:

 - Statele UE sunt clasificate in continuare in baza listei semafor (verde, galben, rosu)

- Statele NON-UE (terte) vor fi judecate ca un tot unitar, fara sa mai conteze statutul lor epidemiologic.

- Guvernul nostru doreste sa implementeze cat mai mult posibil, nu sa oblige, testarea inaintea intrarii in Romania.

 - Testarea va fi exclusiv sub forma PCR. Nu se accepta testele antigen, rapide, etc.

 

 ACESTE NOI CONDITII DE INTRARE IN BULGARIA SAU DE INTOARCERE DIN BULGARIA NU SCHIMBA CU NIMIC CONTRACTUL CU TURISTUL, aceste aspecte legate de introducerea unor conditii speciale de intare pe teritoriul unei tari nefiind motiv de anulare gratuita a serviciilor confirmate (De asemenea , daca tara de destinatie impune obligativitatea efectuarii unor teste PCR pentru virusuri (SARS COV 2, sau alt tip de virus) sau obligativitatea de vaccinare, acestea din urma cad in responsabilitatea turistului si nu obliga agentia de turism la vreo despagubire sau anulare gratuita a rezervarii.))

 

  Foarte Important!

Va rugam sa consultati si informatiile oficiale de pe site-ul MAE.ro, aceasta pagina nu este oficiala, este doar de informare.

https://www.mae.ro/travel-conditions/3727#861
 Pentru compania partenera SC Paralela 45 Experience SRL, asiguratorul este Mondial Assistance iar datele de contact sunt urmatoarele: daune@mondial-assistance.at sau +40 21.312.22.37.
Conditiile de asigurare calatorie in strainatate Mondial Assistance
Protectie inainte si dupa plecarea in vacanta - protectie in cazul imbolnavirii cu covid 19 - click AICI
Document de informare privind produsul de asigurare - click AICI
Conditii generale de asigurare - click AICI
 Pentru informatii suplimentare va rugam sa ne contactati via email: colentina@paralela45experience.ro sau la telefon: 0724514592 / 0748148068
Formular intoarcere in Romania
Informatii utile Bulgaria
Vezi toate ofertele pentru Bulgaria
City Break title City Break subtitle
Vezi toate ofertle pentru Bulgaria
Flight title Flight subtitle
Activities title Activities subtitle
Transfers title Transfers subtitle
Solicita oferta