Conditii de calatorie Cipru

Începând cu data de 1 martie 2022, persoanele care intră în Republica Cipru și care dețin schema completă de vaccinare sau care au trecut prin boală recent, nu trebuie să prezinte un test PCR sau antigen și nu mai sunt obligate să se supună efectuării unui test PCR în aeroport. Persoanele care nu sunt vaccinate, nu au schema completă de vaccinare sau nu au trecut prin boală, sunt obligate să prezinte un test molecular tip PCR cu rezultat negativ pentru COVID-19, efectuat cu 72 de ore înainte de plecare sau un test antigen rapid, valabil 24 ore, și să se supună efectuării unui al doilea test tip PCR pe cheltuială proprie, la sosirea pe aeroport.

Persoanele cu vârsta de peste 12 ani, inclusiv, care sosesc din România și care nu au fost vaccinate sau nu dețin un certificat de vaccinare sau de vindecare valabil, trebuie:

1. să efectueze un test tip PCR cu 72 de ore înainte de plecare sau un test antigen rapid în termen de 24 de ore înainte de plecare, iar rezultatul să fie negativ. Testele rapide efectuate personal (self-test) nu sunt acceptate.

2. să efectueze un test PCR la sosirea pe aeroporturile din Republica Cipru.

Persoanele cu vârsta sub 12 ani nu sunt obligate să se supună testelor PCR.

Costul unui test PCR este de 15 EUR pe aeroportul din Larnaca și 19 EUR pe aeroportul din Pafos.

În cazul persoanelor testate pozitiv cu COVID-19, trebuie să fi trecut cel puțin 10 zile de la data prelevării de probe cu un rezultat pozitiv, înainte de a călători în Republica Cipru.

Călătorii cu vârsta de peste 18 ani, inclusiv, sunt considerați complet vaccinați numai dacă nu a trecut o perioadă de 270 de zile (9 luni) de la data administrării celei de-a doua doze de vaccin în două doze sau prima doză dintr-un vaccin cu doză unică. În caz contrar, ar fi trebuit să efectueze rapelul/a treia doză în cazul unui vaccin cu două doze sau rapelul/ a doua doză în cazul unui vaccin cu doză unică. Călătorii cu vârsta sub 18 ani sunt considerați a fi finalizat schema de vaccinare dacă au primit a 2-a doză în cazul vaccinului care se efectuează în două doze sau prima doză în cazul unui vaccin cu doză unică.

Persoanele sunt considerate a fi recent recuperate/trecute prin boală la 10 zile de la testarea pozitivă și pentru o perioadă de 180 de zile. Călătorii care pot dovedi că au primit toate dozele necesare ale unui vaccin autorizat sau care s-au recuperat recent de COVID-19, nu vor fi obligați să se supună testării pentru a vizita Cipru, indiferent de clasificarea de culoare a statului de plecare. Totuși, trebuie menționat că Republica Cipru își rezervă în continuare dreptul de testare aleatorie a oricărei persoană care sosește în acest stat. Protocoalele trebuie să fie implementate și respectate de către toate persoanele, inclusiv de către călătorii vaccinați.

 Atenție! Toate persoanele care intră în Republica Cipru trebuie să prezinte o autorizație de călătorie, completată cu 24-48 de ore înaintea deplasării, obținută prin intermediul portalului Cyprus Flight Pass - Application Process. Autorizația presupune completarea electronică a unui chestionar COVID-19 și introducerea datelor de zbor. Copiii cu vârsta de până la 12 ani sunt exceptați de la măsura efectuării testelor tip RT-PCR. Toate persoanele trebuie să solicite eliberarea autorizației Cyprus Flight Pass (autorizația pentru minori va fi completată de părinți/reprezentantul legal). În cazul în care portalul online nu funcționează, se va printa și completa manual formularul pus la dispoziție de autoritățile cipriote: https://cyprusflightpass.gov.cy/uploads/forms/79c4132632.pdf 

 Persoanele care sosesc în Republica Cipru fără formularul Cyprus Flight Pass completat vor fi sancționate cu amendă în cuantum de 300 EUR.

Location form Cipru
Informatii utile
Vezi ce oferte ti-am pregatit pentru Cipru
Solicita oferta