Lista Semafor

In momentul actual, situatia epidemiologica permite calatoriile in scop turistic in mai multe tari.

Lista denumita “semafor” imparte tarile pe coduri de culori astfel:

Comitetul Național pentru Situații de Urgenţă a aprobat prin hotărârea nr. 28 din 14 mai 2021, schimbarea clasificării statelor și nu se mai ține cont de indicele epidemiologic ECDC la 100 000 de locuitori, ci de indicele de incidență cumulată la 14 zile, astfel fiind 3 categorii.

Art.2 – (1) Clasificarea țărilor / teritoriilor cu risc epidemiologic, în funcție de rata de incidență cumulată la 14 zile, se realizează în 3 categorii astfel:

a. Zona Verde – unde rata cumulată de incidență a cazurilor noi de îmbolnăvire din ultimele 14 zile raportată la 1.000 de locuitori este mai mică sau egală cu 1,5;

b. Zona Galbenă – unde rata cumulată de incidență a cazurilor noi de îmbolnăvire din ultimele 14 zile raportată la 1.000 de locuitori este cuprinsă între 1,5 și 3 la 1.000 de locuitori;

c. Zona Roșie – unde rata cumulată de incidență a cazurilor noi de îmbolnăvire din ultimele 14 zile raportată la 1.000 de locuitori este mai mare sau egală cu 3 la 1000 de locuitori.

Ce inseamna acest lucru pentru turisti:

Verde: Pentru persoanele care sosesc pe teritoriul României din zona verde nu se instituie masura carantinarii.

Galben: Pentru persoanele care sosesc pe teritoriul României din zona galbena nu se instituie masura carantinarii daca sunt vaccinate cu schema completa sau prezinta un test RT - PCR negativ, efectuat cu maxim 72 ore inainte de sosire.

Rosu: Pentru persoanele care sosesc pe teritoriul României din zona rosie nu se instituie masura carantinarii daca sunt vaccinate cu schema completa, pentru restul persoanelor fiind instituita masura carantinarii obligatorie.

Incheierea unui contract pentru unul sau mai multe servicii turistice inseamna asumarea de catre turist a posibilitatii intrarii respectivei destinatii pe oricare dintre cele trei coduri de culori.

Atata timp cat charterele sau cursele de linie sunt active iar granitele sunt deschise calatoriilor in scop turistic, agentia de turism nu poate reprograma sau anula un serviciu contractat.

Lista Tarilor cu risc epidemiologic valabila incepand cu data de 24.10.2021

Lista Tarilor cu risc epidemiologic ridicat actualizat la 21.10.2021
Solicita oferta