Insula Corfu
Insula Corfu

Informatii generale

 

Corfu se gaseste pe partea Vestica a Greciei, facand parte din grupa insulelor Ionice, fiind cea mai nordica dintre ele si pe locul doi ca suprafata, dupa insula Kefalonia

Insula Corfu are cea mai mare si mai cosmopolita capitata dintre toate capitalele insulelor Ionice. 

Stilul arhitectural venetian este predominant. Stradutele inguste si ticsite de magazine, arcadele predominante, coloanele si fatadele cladirilor, amintesc de Venetia. Biserica unde sunt expuse moastele Sfantului Spiridon, protectorul insulei, este unul din cele mai vizitate atractii turistice de pe insula. Ca amuzament, majoritatea barbatilor de pe insula au numele de Spiridon, in cinstea Sfantului protector, iar femeile numele de….Spiridula! 

 

Noi am fost acolo!

Excursii Optionale

Turul insulei

Pe parcursul acestei excursii, veti avea sansa sa va bucurati de cele mai frumoase peisaje ale insulei. Acest tur cuprinde Mouse Island (Insula soricelului) , situata la 4 km sud de oras, cel mai popular loc al insulei, drumul continuand catre Palatul Achillion, una dintre cele mai mari atractii din Corfu, construit in timpul dominatiei austriece, pentru imparateasa Elisabeta (Sissi), si devenit mai tarziu resedinta lui Kaizer Wilhelm. In gradinile palatului puteti admira faimoasa statuie a lui Achile, eroul grec pe care imparateasa il considera idealul masculin al vitejiei, onoarei si puritatii. Urmeaza apoi o oprire la distileria familiei Mavrokordatis, specializata in prelucrarea bauturilor spirtoase provenite dintr-un fruct exotic, denumit Koum Quat, care creste numai in doua locuri in lume: in Corfu si... in China! Mai departe, se merge prin Valea Ropa, catre una dintre cele mai pitoresti locatii ale insulei, statiunea Paleokastrita, formata din numeroase golfulete incantatoare. Aici veti avea ocazia sa vizitati Manastirea Bizantina. Drumul continua catre Kassiopi, renumit sat de pescari, trecand prin cateva sate de munte traditionale, unde veti putea observa cateva aspecte ale vietii locale si puteti admira peisaje deosebite. Spre finalul turului, se ajunge aproape de litoralul Albaniei, trecand prin satele Kouloura si Kalami.

Durata excursiei: o zi

Mijlocul de transport: local

Include: masa nu este inclusa

Croaziera Paxos Antipaxos – Grotele Albastre

Alegand aceasta croaziera veti avea ocazia sa vizitati trei locuri superbe: Paxos si Antipaxos ce sunt situate in apropierea zonei de sud a insulei Corfu si vestitele Pesteri Albastre. Se pleaca din portul mare al Insulei Corfu, iar pe masura ce va indepartati de tarm, puteti admira orasul vechi, delimitat de cele doua fortarete venetiene. Navigand spre partea de sud a insulei Corfu, veti trece prin dreptul statiunilor Perama si Benitses, Kavos.

Strabatand canalul ce desparte cele doua insule, Paxos si Corfu, in fata veti putea admira frumoasa insula Paxos acoperita de maslini si pomi exotici, pentru ca apoi sa ajungeti la “Grotele Albastre” unde, cu siguranta, veti fi uimiti de frumusetea si grandoarea lor, si mai ales, de culoarea si claritatea apei.

Calatoria continua catre spre insula Antipaxos de dimensiuni foarte mici, dar cu un peisaj comparat cu cel din Caraibe, datorita culorii apei si a plajelor de nisip alb. Odata ajunsi aici, veti avea posibilitatea sa inotati in apa cristalina.

Dupa aceasta inedita experienta, ne intoarcem in insula Paxos a carei frumusete a dainuit peste ani, se inainteaza catre portul satului Gaios, capitala insulei, unde veti avea timp liber 2-3 ore, pentru recreere, shopping sau plaja.

Durata excursiei: o zi

Mijlocul de transport: local, vapor

Include: masa nu este inclusa

 

Aqualand - Parcul Acvatic

Localizat in centrul insulei Corfu, in Ag. Ioannis, acest «Aqualand Water Park» este unul dintre cele mai mari din Europa, oferind posibilitati de distractie pentru toate varstele.

Interiorul parcului este foarte placut, cu o mare varietate de tobogane. Aici, veti gasi si o piscina foarte mare cu valuri si un rau de relaxare unde va puteti odihni dupa ce va intoarceti "osteniti" dupa un tur de forta pe cateva tobogane.

Toboganele si bazinele cu apa se impart in doua zone, una pentru copii si alta pentru adulti.

Zona copiilor este destul de mare, cu foarte multe tobogane si jocuri de apa, iar zona adultilor este impartita in mai multe locatii, cu multe tobogane de diferite marimi si forme, simple sau complexe, deschise sau tunele, cu colace sau fara colace.

In parc veti gasi si numeroase baruri, chioscuri cu fast-food, un restaurant, un magazin cu suveniruri, o zona de picnic, teren de joaca, o camera cu jocuri video, teren de tenis, biliard si un mini teren de fotbal.

Transferul la Aqualand se face la orele 10:00, iar returul este la orele 17:00.

Durata excursiei: o zi

Mijlocul de transport: local, autocar

Include: masa nu este inclusa

 

Barca cu fundul de sticla KALYPSO STAR

Se pleaca din portul vechi al orasului, unde va veti imbarca pe vasul «Kalypso Star». Veti face o plimbare  pe mare cu barca cu fundul de sticla avand astfel ocazia sa admirati fascinanta lume acvatica, flora si fauna bogata a Marii Ionice. Veti asista la un spectacol de neuitat al scafandrilor (leii de mare). Dupa aceasta plimbare, aveti timp liber la dispozitie (3 ore) pentru a putea vizita orasul vechi.

Durata excursiei: o zi

Mijlocul de transport: local, vapor

Include: masa nu este inclusa

Tinuta recomandata: nu este cazul

Atentionari suplimentare: Nu uitati camerele foto & video

Echipa Paralela 45 Experience

Florin POPESCU
Florin POPESCU
Branch Office Manager
<B>Elena EFTIMIE</B>
Elena EFTIMIE
Branch Office Manager Colentina
<B>Gabriela Raluca NEDEA</B>
Gabriela Raluca NEDEA
Agent Turism Cantemir
<B>Elena ISTRATE</B>
Elena ISTRATE
Agent Turism Cantemir
<B>Mirela DUGU</B>
Mirela DUGU
Agent Turism Colentina
Solicita oferta