Conditii de calatorie

Va rugam sa cititi cu atentie conditiile de calatorie

 

Condiţii de intrare şi regim de şedere

Cetăţenii români care călătoresc în Republica Arabă Egipt în scop turistic au nevoie de viză.

Documentul de călătorie utilizat (pașaport simplu sau pașaport simplu temporar) trebuie să aibă o valabilitate de minim 6 luni de la data intrării pe teritoriul Egiptului.

Viza turistică se poate obţine la aeroport, contravaloarea colantului de viză fiind achitată pe loc, sau la sediul Ambasadei Republicii Arabe Egipt în România, costul acesteia fiind de aproximativ 25 USD.

Prelungirea perioadei de ședere este posibilă, cu prezentarea documentelor justificative și achitarea taxelor aferente.

La depășirea perioadei de ședere, cetățenii români trebuie să achite penalități, al căror cuantum depinde de durata perioadei de depășire a șederii legale.

Începând cu luna ianuarie 2018, autoritățile de la Cairo au implementat sistemul electronic http://visa2egypt.gov.eg/ pentru aplicațiile de obținere a vizelor turistice de intrare în Egipt pentru cetățenii din mai multe state (printre care şi România), posesori de pașapoarte simple. În prezent, aplicația oferă vize turistice numai pentru deținătorii de pașapoarte turistice, la o taxă de 25 USD per călătorie (o intrare) și de 60 USD pentru mai multe călătorii (intrări multiple). Taxa nu va fi rambursată în situația refuzului de intrare în Egipt, luând în considerare faptul că se recomandă solicitarea vizei cu cel puțin 7 zile înainte de plecare. În prezent, noua aplicație funcționează în paralel cu actualul sistem de eliberare a vizelor emise de către autoritățile de la Cairo. De asemenea, continuă să opereze procedura de urgență pentru o perioadă de tranziție, în cazul cetățenilor statelor pentru care este permisă intrarea pe teritoriul egiptean în baza unei vize de urgență.

La data de 18 ianuarie 2018 a intrat în vigoare Memorandumul de înțelegere între Guvernul României și Guvernul Republicii Arabe Egipt privind scutirea de la obligativitatea deținerii vizei de către titularii de pașapoarte diplomatice și de serviciu, semnat la București, la data de 29 august 2017.

Viza simplă de intrare se poate prelungi până la maximum 1 an, dacă există un temei care să justifice extinderea.

Viza pentru şedere de lungă durată în scop de muncă sau de studii se eliberează de către Ministerul de Interne egiptean, numai după intrarea în această ţară.

La intrarea şi la ieşirea în/din Egipt, fiecare cetăţean străin trebuie să completeze o fişă cu principalele date de identificare, scopul şi durata vizitei. Este foarte important ca datele înscrise în aceste fişe să fie trecute complet şi corect, ele fiind supuse procesării pe calculator, în cazul unor neconcordanţe existând posibilitatea refuzului intrării/ieşirii din ţară până la clarificarea situaţiei.

Pentru o şedere de până la 30 de zile nu este necesară înregistrarea şederii. Depăşirea acestei perioade impune însă înregistrarea şederii la Ministerul de Interne. Cererea de înregistrare trebuie depusă înainte de expirarea perioadei de 30 de zile. Durata de soluţionare a cererii este cuprinsă între 30 şi 60 de zile.TAXA DE VIZA

La sosirea pe aeroporturile din Hurghada si Sharm El Sheikh, turistii trebuie sa obtina viza de intrare pe teritoriul egiptean; taxa de viza (25 USD sau EURO / persoana) se va achita personal la sosirea pe aeroportul din Egipt (cash).

 

 Este obligatoriu sa aveti o Asigurare medicala internationala care sa acopere costurile aparute in cazul in care va imbolnaviti 

 

Pentru conditiile de calatorie complete vizitati site-ul Condiţii de călătorie | Ministry of Foreign Affairs (mae.ro)

 

Taxa viza
Informatii utile
Vezi ce oferte ti-am pregatit pentru Egipt
Solicita oferta