Conditii de calatorie

Va rugam sa cititi cu atentie conditiile de calatorie

Incepand cu data de 24 iunie 2021 se ridica necesitatea prezentarii rezultatului negativ al unui test RT-PCR pentru persoanele care prezinta Certificat de Vaccinare COVID-19 cu cod QR si au trecut 14 zile de la efectuarea schemei complete a vaccinarii impotriva Covid-19.

Pentru persoanele nevaccinate se mentine conditia prezentarii unui test PCR negativ sub forma unui certificat digital (nu se mai accepta testul pe format hartie).

  Note importante:

-        Turiștii care nu respectă regulile de mai sus vor trebui să facă din nou testul în Laboratorul Aeroporturilor din Egipt si sa isi asume eventualele costuri rezultate in urma retestarii la destinatie sau in cazul carantinarii sau in cazul refuzului intrarii in Egipt din partea autoritatilor egiptene.

-        Conform declaratiei Autoritatii Civile Egiptene, copiii cu vârsta sub 6 ani sunt scutiti de la prezentarea testului.

 Mai multe informatii despre conditiile de calatorie gasiti și pe site-ul oficial MAE:  https://www.mae.ro/travel-conditions/3691https://www.mae.ro/node/2906.

 Este obligatorie completarea DECLARATIEI DE SANATATE inainte de a intra in Egipt. (arrival pax health declaration) înainte de a intra in Egipt.

Declaratia de sanatate va fi trebui completata OBLIGATORIU inainte de check-in-ul din aeroportul de plecare si va fi predata la ghiseul de control al pasapoartelor, la intrarea in Egipt.

 Este obligatoriu sa aveti o Asigurare medicala internationala care sa acopere costurile aparute in cazul in care va imbolnaviti cu SARS COV-2*.

*In cazul in care exista pasageri care prezinta simptomatologie specifica SARS COV-2, la destinatie, acestia vor fi transferati la spital, iar costurile vor fi acoperite de asigurarea medicala mentionata de pasager in Declaratia de sanatate completata in timpul zborului.

 Nu se va intra in carantina / autoizolare la domiciliu, la intoarcerea in Romania!

 Turiștii romani care ajung direct in HURGHADA, MARSA ALAM, MARSA MATRUH si SHARM EL SHEIKH vor plati taxa de viză începând cu 1 Mai 2021.  Taxa viza costa 25 euro sau dolari/persoana și se va plati direct in aeroport, astfel ca turistii sa evite aglomeratia si cozile de la ghiseele bancare. Se va achita doar cash. Se recomandă sa aveți suma fixă. 

Cetatenii de alte nationalitati sunt obligati sa se intereseze la Ambasada Rep. Arabe de formalitatile necesare intrarii in aceasta tara.

Agentia de turism nu poate fi raspunzatoare daca unui turist nu i s-a acordat dreptul de a parasi tara sau de a intra in Egipt si pentru validitatea testului COVID-19 efectuat in Romania!

Pentru mai multe informatii puteti accesa: https://www.mae.ro/travel-conditions/3691

In privinta conditiilor de calatorie cu MINORI, toate informatiile le puteti accesa aici: https://www.politiadefrontiera.ro/ro/main/pg-conditii-de-iesire-din-tara-pentru-cetatenii-romani-minori-59.html

 Toate bagajele de cala pe ruta Egipt-Romania, obligatoriu trebuie infoliate LA AEROPORT inainte de a fi predate la ghiseul de check in. Bagajele care nu vor fi supuse acestei proceduri; nu vor fi acceptate, respectiv incarcate. Costurile vor fi suportate de catre pasager (aprox. 5$ / 5EUR pentru zborul de retur Hurghada - Bucuresti).

 Acte necesare:

• Pașaport cu două pagini libere valabil minim 6 luni de la data întoarcerii în țară (este acceptat pașaportul temporar).                   

Nota! Fus orar Egipt = Ora Romaniei – 1 h in perioada 28.03.2020 – 29.10.2021.

 Toti pasagerii sunt obligati sa respecte intocmai regulile tarii spre care calatoresc. Agentia nu raspunde in cazul in care turistii nu prezinta documentele necesare sau in cazul in care documentele sunt incomplete.

Foarte Important!

Va rugam sa consultati si informatiile oficiale de pe site-ul MAE.ro, aceasta pagina nu este oficiala, este doar de informare.

https://www.mae.ro/travel-conditions/44715

 Pentru compania partenera SC Paralela 45 Experience SRL, asiguratorul este Mondial Assistance iar datele de contact sunt urmatoarele: daune@mondial-assistance.at sau +40 21.312.22.37.

Conditiile de asigurare calatorie in strainatate Mondial Assistance:

Protectie inainte si dupa plecarea in vacanta - protectie in cazul imbolnavirii cu covid 19 - click AICI

Document de informare privind produsul de asigurare - click AICI

Conditii generale de asigurare - click AICI

Pentru informatii suplimentare va rugam sa ne contactati via email: colentina@paralela45experience.ro  sau telefon: 0724514592 / 0748148068

 

vezi mai mult

Formular intoarcere in Romania
Location form Egipt
Taxa viza
Informatii utile
Vezi ce oferte ti-am pregatit pentru Egipt
Solicita oferta