Vezi toate ofertele pentru Iordania
Informatii generale

Iordania, oficial Regatul Hașemit al Iordaniei este o țară arabă din Orientul Apropiat ce se învecinează cu Siria în nord, cu Irak în nord-est, cu Arabia Saudită la est și la sud și cu Israel și Autoritatea Națională Palestiniană la vest.

Împreună cu Israelul împarte coasta Mării Moarte și pe cea a Golfului Akaba (Eilat) al Mării Roșii, împreună cu Arabia Saudită, Israel și Egiptul, micul port Akaba fiind singura sa ieșire la mare.

Principala religie este islamul de rit sunit iar limba oficială este araba.

Patrimoniu

Între 1985-2011 pe lista patrimoniului mondial UNESCO au fost incluse 4 obiective culturale sau naturale din Iordania.

Ruinele orașului Petra

Cetatea Q'useir Amra

Situl arheologic de la Um er-Rasas

Zona protejată Wadi Rum

Din anul 2005 tradițiile culturale ale beduinilor din zona Petra și Wadi Rum figurează pe lista patrimoniului cultural imaterial al umanității UNESCO.

Petra - una din cele 7 minuni ale lumii moderne

Cunoscut sub numele de Orasul Roz, Petra (Rekem in antichitate) a fost pe vremuri capitala regatului Nabateean (pana in anul 106 d. Hr.), inainte de a deveni parte a Imperiului Roman. Asezarea a fost abandonata si uitata timp de secole intregi  de lumea vestica, insa a fost redescoperita in secolul al 19-lea.  Cetatea antica Petra a fost sculptata intr-un canion de catre poporul nanibian, fiind o adevarata fortareata de necucerit.Templele sapate direct in stanca sunt un tezaur cunoscut in intreaga lume, intrand in Patrimoniul Mondial al UNESCO din 1985.

Wadi Rum - Casa beduinilor

Multe dintre atractiile majore din Wadi Rum sunt repere naturale si formatiuni de roca, precum si culori unice de nisip sau stanca. Culorile rosiatice si portocalii au facut ca multe pelicule sa fie filmate in acest decor: Planeta rosie din Martianul este de fapt peisajul de aici. Este o vale desertica cunoscuta pentru peisajul sau ce-ti taie respiratia. Aici nu se gasesc asezari omenesti permanente, doar triburi de beduini si nomazi, ocazional. Este una din atracțiile turistice cele mai importante ale Iordaniei. Aici se pot face excursii de o zi de la Aqaba sau Petra.

Iordania

Conditii de calatorie

Dragi turisti,

Pandemia a luat sfarsit! Iar dovada o primim chiar pe aeroport sau la frontiera, atunci cand revenim in tara. Indiferent din ce destinatie ne intoarcem, in Romania, la noi acasa, suntem bineveniti. Cum asa?

Nu mai exista obligativitatea carantinei pentru nimeni!

Nu mai exista obligativitatea prezentarii vreunui test Covid sau a Certificatului Verde. Este suficient sa avem pasaportul valabil!

Adio, PLF! Adio, declaratii pe aeroport!

*singura obligativitate care se mentine este prezentarea zambetului larg dobandit intr-o vacanta reusita! (acum, si fara masca!)

Pentru conditiile de calatorie complete vizitati site-ul Condiţii de călătorie | Ministry of Foreign Affairs (mae.ro)

20px

Noi am fost acolo!

Vezi mai jos ofertele pentru vacanta in Iordania

Echipa Paralela 45 Experience

<b>Florin POPESCU<b>
Florin POPESCU
General Manager
Ionela TURCU
Ionela TURCU
Branch Office Manager Cantemir
<B>Elena EFTIMIE</B>
Elena EFTIMIE
Branch Office Manager Colentina
<B>Gabriela Raluca NEDEA</B>
Gabriela Raluca NEDEA
Agent Turism Cantemir
<B>Elena ISTRATE</B>
Elena ISTRATE
Agent Turism Cantemir
<B>Mirela DUGU</B>
Mirela DUGU
Agent Turism Colentina

Asigurari medicale si storno

×

CAMPANIE MARTISOR

Cu ocazia sosirii primaverii, in perioada 01.03 - 08.03.2024, va oferim un extra discount pentru rezervarile efectuate EXCLUSIV ONLINE. Folositi la rezervarea ONLINE codul de reducere MARTISOR2024 si beneficiati de un extra discount de 25 euro/rezervare (reducere cumulata cu alte reduceri aplicate de Early Booking, Oferte Speciale, etc). Codul de reducere MARTISOR2024 este valabil pentru rezervarile efectuate in perioada 01.03 - 08.03.2024. Oferta valabila pentru rezervarile tip pachet/sejur (cazare +transport) cu o valoare minima de 1200 euro/rezervare.
Solicita oferta