Vezi toate ofertele pentru Iordania
Informatii generale

Iordania, oficial Regatul Hașemit al Iordaniei este o țară arabă din Orientul Apropiat ce se învecinează cu Siria în nord, cu Irak în nord-est, cu Arabia Saudită la est și la sud și cu Israel și Autoritatea Națională Palestiniană la vest.

Împreună cu Israelul împarte coasta Mării Moarte și pe cea a Golfului Akaba (Eilat) al Mării Roșii, împreună cu Arabia Saudită, Israel și Egiptul, micul port Akaba fiind singura sa ieșire la mare.

Principala religie este islamul de rit sunit iar limba oficială este araba.

Patrimoniu

Între 1985-2011 pe lista patrimoniului mondial UNESCO au fost incluse 4 obiective culturale sau naturale din Iordania.

Ruinele orașului Petra

Cetatea Q'useir Amra

Situl arheologic de la Um er-Rasas

Zona protejată Wadi Rum

Din anul 2005 tradițiile culturale ale beduinilor din zona Petra și Wadi Rum figurează pe lista patrimoniului cultural imaterial al umanității UNESCO.

Petra - una din cele 7 minuni ale lumii moderne

Cunoscut sub numele de Orasul Roz, Petra (Rekem in antichitate) a fost pe vremuri capitala regatului Nabateean (pana in anul 106 d. Hr.), inainte de a deveni parte a Imperiului Roman. Asezarea a fost abandonata si uitata timp de secole intregi  de lumea vestica, insa a fost redescoperita in secolul al 19-lea.  Cetatea antica Petra a fost sculptata intr-un canion de catre poporul nanibian, fiind o adevarata fortareata de necucerit.Templele sapate direct in stanca sunt un tezaur cunoscut in intreaga lume, intrand in Patrimoniul Mondial al UNESCO din 1985.

Wadi Rum - Casa beduinilor

Multe dintre atractiile majore din Wadi Rum sunt repere naturale si formatiuni de roca, precum si culori unice de nisip sau stanca. Culorile rosiatice si portocalii au facut ca multe pelicule sa fie filmate in acest decor: Planeta rosie din Martianul este de fapt peisajul de aici. Este o vale desertica cunoscuta pentru peisajul sau ce-ti taie respiratia. Aici nu se gasesc asezari omenesti permanente, doar triburi de beduini si nomazi, ocazional. Este una din atracțiile turistice cele mai importante ale Iordaniei. Aici se pot face excursii de o zi de la Aqaba sau Petra.

Iordania
Iordania

Conditii de calatorie

Începând cu data de 1 martie 2022, autoritățile iordaniene au eliminat obligativitatea testării tip PCR pentru COVID-19. 
Persoanele care călătoresc în Iordania, vaccinate sau nevaccinate, au următoarele obligații:
Să obțină codul QR prin înregistrarea pe platforma online: https://www.gateway2jordan.gov.jo/form/ 
Prezentarea codului QR este obligatorie pentru permiterea îmbarcării.
Copiii cu vârsta de până la 5 ani și pasagerii aflați în tranzit sunt exceptați de la această măsură.
Să dețină o asigurare medicală de călătorie valabilă, cu excepția pasagerilor care călătoresc în scopuri medicale. De asemenea, sunt exceptați de la obligativitatea prezentării unei asigurări medicale de călătorie deținătorii de QR diplomatic și membrii de familie ai acestora.
20px

Noi am fost acolo!

Echipa Paralela 45 Experience

<b>Florin POPESCU<b>
Florin POPESCU
Branch Office Manager
Solicita oferta