Conditii de calatorie

Va rugam sa cititi cu atentie conditiile de calatorie

Persoanele care s-au aflat in Romania in ultimele 14 zile si care doresc sa intre pe teritoriul italian, pana la data de 31 martie 2022 au obligatia de a prezenta transportatorului la momentul imbarcarii sau oricarei persoane desemnate sa efectueze verificari, urmatoarele documente:

1. formularul de localizare a pasagerilor (https://app.euplf.eu) in format digital (prin vizualizarea acestuia pe dispozitivul mobil) sau tiparit;

2. certificatul verde COVID-19 care atesta UNA din situatiile urmatoare:

3. vaccinarea anti-SARS-CoV-2, cu certificarea finalizarii schemei complete de vaccinare (doza unica, doua doze SAU booster);

4. vindecarea de COVID-19, cu incetarea perioadei de izolare prescrisa in urma infectarii;

5. efectuarea unui test molecular (tip PCR) cu rezultat negativ, cu 72 de ore anterior intrarii in Italia sau a unui test rapid (tip antigen), cu rezultat negativ, cu 48 de ore inainte. 

Documentele mentionate anterior trebuie sa fie redactate intr-o limba de circulatie internationala (italiana, engleza, franceza sau spaniola).

 Copiii cu varsta sub sase (6) ani sunt exceptati de la masura efectuarii testului molecular sau antigen, dar nu de la obligatia izolarii, atunci cand masura se aplica parintilor.

 Verificarile documentelor mentionate anterior se vor efectua potrivit reglementarilor emise de autoritatile italiene, de catre transportatori la momentul imbarcarii pasagerilor in mijloacele de transport sau de catre orice persoana desemnata sa efectueze verificari.

ATENTIE! Pentru a calatori in Italia, certificatul verde COVID-19 are o valabilitate de 9 luni (270 zile) de la data administrarii dozelor succesive primei doze sau de la data vindecarii, insa, incepand cu data de 1 februarie 2022, pentru desfasurarea de activitati zilnice pe teritoriul acestui stat, autoritatile italiene au redus valabilitatea certificatului verde COVID-19 la 6 luni (180 de zile) de la data administrarii dozelor succesive primei doze sau de la data vindecarii.

Location form Italy
Vezi ce oferte ti-am pregatit pentru Italia
Solicita oferta