Conditii de calatorie

Va rugam sa cititi cu atentie conditiile de calatorie

RESTRICȚII DE INTRARE PE TERITORIUL NAȚIONAL:

 Cetățenii români pot călători în Kenya în baza unei vize de intrare.

Începând cu data de 1 ianuarie 2021, cetățenii români care doresc să călătorească în Kenya trebuie să aplice online, anterior călătoriei, pe paginile de internet  http://account.ecitizen.go.ke/register , www.evisa.go.ke în vederea obținerii în prealabil a vizei electronice kenyene. Nu se mai emit vize la sosirea în acest stat.

 Pentru informații suplimentare cu privire la pașii de urmat în vederea solicitării online a vizei de intrare pe teritoriul Kenyei, vă recomandăm să accesați următoarea Broşura.

 Cetățenilor români care călătoresc în Kenya li se permite intrarea în acest stat dacă sunt îndeplinite următoarele condiții:

·      prezentarea unui test molecular tip PCR cu rezultat negativ pentru infecția cu virusul SARS-CoV-2, efectuat cu cel mult 96 de ore înainte de sosirea în Kenya. Se recomandă consultarea paginii de internet a Ministerului Sănătății din Kenya (https://www.health.go.ke/) sau apelarea liniei telefonice directe pentru COVID-19 la numărul de urgență local 719 pentru informații actualizate;

·       temperatura corporală sub 37.5°C;

·      lipsa simptomelor specifice COVID-19 (tuse persistentă, dificultăți de respirație sau alte simptome asemănătoare gripei);

·       completarea formularului online de călătorie, folosind aplicația mobilă „Jitenge App” sau folosind varianta web disponibilă la adresa: https://ears.health.go.ke/local_airline_registration/  și prezentarea la sosirea în Kenya a codului QR recepționat pe e-mail sau afișat în cadrul aplicației mobile. Pentru mai multe informații este necesară consultarea următoarei pagini de internet: https://www.mhealthkenya.org/covid-19

Cetățenii români care sosesc în Kenya sunt exceptați de la măsura carantinei pentru o perioadă de 14 zile: https://kcaa.or.ke/sites/default/files/docs/covid_19/exempted_states.pdf

Cetățenii străini, inclusiv cetățenii români, care urmează să se deplaseze în Kenya sau care urmează să părăsească Kenya trebuie să introducă detaliile testului molecular tip PCR cu rezultat negativ, pentru validare, efectuat la un laborator autorizat, pe platforma trustedtravel.panabios.org, urmând să recepționeze un e-mail cu un cod „TT” (Trusted Travel) care trebuie prezentat la intrarea/ieșirea din Kenya. În situația în care certificatul testului a fost emis într-o jurisdicție unde „TT” nu este funcțional, pasagerii pot introduce datele pe platforma www.globalhaven.org. Mai multe informații privind validarea testelor RT-PCR pentru COVID-19 pot fi consultate la pagina de internet: https://africacdc.org/trusted-travel/ . Platformele pentru validarea testelor tip RT-PCR sunt în prezent în stadiu de implementare, însă la momentul operaționalizării platformelor de către autoritățile kenyene, există posibilitatea nepermiterii intrării în Kenya dacă nu sunt validate testele tip RT-PCR pentru COVID-19.

Pasagerii care sosesc sau pleacă în/din Kenya sunt exceptați de la interdicția deplasării pe timp de noapte dacă fac dovada deținerii unui bilet de călătorie valabil.

Autoritățile din Kenya nu fac excepție de la măsura prezentării testului negativ RT-PCR pentru COVID-19 la intrarea în țară pentru persoanele vaccinate împotriva virusului SARS-COV-2.

Se recomandă cetățenilor români care intenționează să călătorească în Kenya să solicite informații suplimentare de la companiile aeriene privind condițiile de intrare/ieșire în/din acest stat.

 Având în vedere condițiile sanitare și spitalicești precare din Kenya, nu sunt recomandate călătoriile care nu sunt esențiale în acest stat.

Foarte Important!

Va rugam sa consultati si informatiile oficiale de pe site-ul MAE.ro, aceasta pagina nu este oficiala, este doar de informare.

https://www.mae.ro/travel-conditions/3727#861

 Pentru compania partenera SC Paralela 45 Experience SRL, asiguratorul este Mondial Assistance iar datele de contact sunt urmatoarele: daune@mondial-assistance.at sau +40 21.312.22.37.

Conditiile de asigurare calatorie in strainatate Mondial Assistance

Protectie inainte si dupa plecarea in vacanta - protectie in cazul imbolnavirii cu covid 19 - click AICI

Document de informare privind produsul de asigurare - click AICI

Conditii generale de asigurare - click AICI

 Pentru informatii suplimentare va rugam sa ne contactati via email: colentina@paralela45experience.ro sau la telefon: 0724514592 sau 0748148068 

vezi mai mult

Formular intoarcere in Romania
Formular online Kenya
Informatii utile
Vezi ce oferte ti-am pregatit pentru Kenya
Solicita oferta