Conditii de calatorie

Va rugam sa cititi cu atentie conditiile de calatorie

 

Pe Aeroportul Internațional din Cancun sunt permise călătoriile turistice, însă situația sanitară s-a înrăutățit în statul Quintana Roo care a revenit în codul portocaliu al semaforului epidemiologic. În zona turistică Riviera Maya (Cancun, Playa del Carmen, Tulum, Cozumel, Isla Mujeres etc.) a fost redusă capacitatea de funcționare a hotelurilor, plajelor, centrelor comerciale și restaurantelor de la 60% la 50%.

 

Autoritățile de imigrări realizează verificări, în colaborare cu hotelurile și companiile aeriene, cu privire la confirmarea fermă și plata cazării pentru întreaga perioadă declarată de turiști, precum și a zborului de reîntoarcere în Europa. De asemenea, autoritățile solicită cetățenilor străini care doresc să intre în țară dovada că dețin suficiente resurse financiare pentru a acoperi costurile șederii (bani în numerar și/sau extrase bancare recente).

 

Unele companii aeriene solicită la momentul îmbarcării pe aeroportul de origine din România / Europa completarea online a unui chestionar de sănătate (https://www.vuelaseguro.com) și prezentarea codului QR pentru a putea realiza check-in-ul. Se recomandă consultarea cu atenție a condițiilor suplimentare impuse de companiile aeriene pentru a evita orice neplăcere la momentul îmbarcării.

 

Pentru a nu întâmpina probleme la îmbarcarea în zborurile de reîntoarcere în Europa / România, se recomandă verificarea dacă statul în care va fi efectuată escala este catalogat sau nu drept unul cu risc epidemiologic de către Centrul Național de Supraveghere și Control a Bolilor Transmisibile (Centrul Național de Supraveghere şi Control al Bolilor Transmisibile - Liste zone afectate COVID-19, cnscbt.ro). Dacă respectivul stat este unul cu risc epidemiologic, la momentul realizării escalei și a îmbarcării într-un zbor către România  este necesară prezentarea un test negativ PCR realizat cu maximum 72 ore anterior sau a certificatului medical care atestă efectuarea vaccinului anti-COVID-19, cu cel puțin 10 zile de la rapel sau de la doza unica ori certificatul medical care demonstrează infectarea cu virusul SARS-CoV-2 și că au trecut deja 14 zile de la confirmarea infectării.

 Recomandări importante:

La intrarea în țară, autoritățile mexicane realizează un interviu („filtru migratoriu”). Pentru acest interviu, vă recomandăm să aveți pregătite toate documentele de mai jos și să declarați scopul vizitei, inclusiv traseul pe care doriți să îl efectuați, date despre persoana pe care urmați să o vizitați (dacă e cazul), țara de proveniență sau rezidență, locul dvs. de muncă din țară sau străinătate și orice alte informații pe care oficialii de migrație vi le vor solicita pentru a se asigura că scopul călătoriei este cel declarat. 

 Autoritățile mexicane își rezervă dreptul de a refuza intrarea sau șederea pe teritoriul național al unui cetățean străin, inclusiv român, dacă se încadrează în următoarele situații: este inculpat într-un proces penal sau a fost condamnat pentru un delict grav.

 Condiţii de intrare şi regim de şedere

Cetăţenii români, deţinători de paşapoarte simple sau simple electronice valabile, pot călători în Mexic, în scopuri turistice sau de afaceri, pentru o perioadă de maxim 180 de zile într-un interval de un an, fără obligativitatea obținerii în prealabil a unei vize pentru intrarea în această țară. Depășirea perioadei de 180 de zile poate duce la aplicarea unei amenzi, reținerea și expulzarea de pe teritoriul național.

 

Documente necesare pentru intrarea în Mexic: la sosirea la punctul de trecere a frontierei este necesară prezentarea documentelor care demonstrează scopul vizitei și faptul că dețineți mijloacele financiare necesare întreținerii pe perioada șederii:

·       pașaport valabil pentru cel puțin 6 luni de la momentul ieșirii de pe teritoriul Mexican. Nu se accepta pasaportul temporar;

·       biletul de avion dus-întors sau itinerariul turului turistic care include vizitarea Mexicului, dovada rezervărilor de cazare și a celorlalte servicii turistice contractate, invitație legalizată la un notar (dacă mergeți în vizită la o persoană care locuiește în Mexic), etc.;

·       dovada deținerii resurselor financiare suficiente pentru perioada călătoriei (bani în efectiv, extras de cont bancar, etc.);

·       asigurare de călătorie/sănătate/viață care să aibă acoperire în Mexic;

·       formularul migratoriu mexican denumit „Forma Migratoria Multiple” (companiile aeriene sunt obligate să vi-l ofere spre completare înainte de aterizarea în Mexic; de asemenea îl puteți completa on-line la adresa: https://www.inm.gob.mx/fmme/publico/solicitud.html, fiind necesară imprimarea acestuia);

Notă: ofițerul de migrație mexican va înmâna cetățeanului străin partea detașabilă a formularului respectiv, aceasta trebuind să fie prezentată în mod obligatoriu la părăsirea Mexicului. Pierderea sau furtul respectivului document trebuie notificate Poliției mexicane. Pe baza acestei notificări, va trebui solicitat un duplicat al formularului de la cel mai apropiat birou al Institutului Național de Migrație, acest lucru implicând achitarea unei amenzi contravenționale de aprox. 1.200 pesos (cca. 65 USD)

·       dacă un minor nu este însoțit de către un părinte sau un tutore legal, persoana care îl însoțește este obligată să prezinte o declarație notarială din partea părinților sau a reprezentantului legal al minorului, cu traducerea aferentă în limba spaniolă și apostila de la Haga (dacă este redactată în străinătate), prin care însoțitorul este autorizat să călătorească cu minorul către Mexic și din această țară către o altă destinație.

 

·       ATENȚIE: Deținerea tuturor documentelor menționate anterior nu garantează intrarea în Mexic. Dacă în cadrul interviului agentul de migrație are îndoieli cu privire la scopul călătoriei, există posibilitatea de a vi se refuza intrarea în Mexic. Aceeași posibilitate este valabilă și în cazul îmbarcării în punctul de origine, la cursele aeriene către Mexic, fiind înregistrate situații în care unele companii aeriene au refuzat îmbarcarea cetățenilor români cu destinația Cancun (Mexic), ca urmare a politicii companiei,  în urma interviului lamomentul îndeplinirii formalităților de îmbarcare, companiile aeriene dorind să evite suportarea costurilor biletului de reîntoarcere pe care acestea trebuie să îl suporte în caz de nepermitere a intrării, conform legislației mexicane. Prin urmare, trebuie să demonstrați că îndepliniți toate condițiile pentru intrarea în Mexic și că vă puteți justifica într-o manieră coerentă calitatea de turist.

 

Foarte Important!

Va rugam sa consultati si informatiile oficiale de pe site-ul MAE.ro, aceasta pagina nu este oficiala, este doar de informare.

https://www.mae.ro/travel-conditions/3727#861

 

Pentru compania partenera SC Paralela 45 Experience SRL, asiguratorul este Mondial Assistance iar datele de contact sunt urmatoarele: daune@mondial-assistance.at sau +40 21.312.22.37.

Conditiile de asigurare calatorie in strainatate Mondial Assistance

Protectie inainte si dupa plecarea in vacanta - protectie in cazul imbolnavirii cu covid 19 - click AICI

Document de informare privind produsul de asigurare - click AICI

Conditii generale de asigurare - click AICI

 Pentru informatii suplimentare va rugam sa ne contactati via email: colentina@paralela45experience.ro sau la telefon: 0724514592 sau 0748148068 

vezi mai mult

Formular intoarcere in Romania
Informatii utile
Vezi ce oferte ti-am pregatit pentru Mexic
Solicita oferta