Parga - Cazari Individuale

Noi am fost acolo!

Parga

Informatii generale

Parga nu este doar o statiune turistica, ci un mic orasel terasat, situat pe culmea muntoasa care coboara in valurile inspumate ale marii. Casele terasate dau impresia ca sunt construite una deasupra celeilalte. Statiunea este strabatuta de stradute inguste, intortocheate, adevarate nervuri care sustin latura economica a acestei statiuni, fiind intesate cu magazine de suveniruri, taverne, cafenele si mici supermarketuri. Atat ziua, cat si seara, o plimbare pe aceste stradute reprezinta o reala placere.

Toate strazile coboara spre zona portuara, „perla” acestei statiuni. Un promontoriu pietonal incununeaza zona portuara a statiunii Parga. Majoritatea restaurantelor si a cafenelelor se afla in aceasta zona.

Noaptea, luminile se aprind in statiune, zona pietonala oferind un spectacol de lumini, culori si sunete pentru cei care se afla, in acel moment, in larg sau pe una dintre micile insulite din apropierea plajei Parga Beach.

Excursii Optionale

Excursie de o zi in Corfu

In aceasta excursie aveti ocazia de a vizita insula Corfu, numita si Insula de Smarald a Marii Ionice. Corfu Town este un labirint de stradute inguste, iar la fiecare colt puteti gasi o capela, o casa veche sau o gradina secreta. The Liston este locul perfect in care va puteti relaxa, privind oamenii si servind o bautura rece.
Plecarea din Portul Parga este la ora 8:30 iar transportul dureaza 2 ore si 30 minute.
Veti avea aproximativ 5 ore timp liber in Corfu, pentru a va relaxa si explora acest frumos oras venetian, cu multe biserici si muzee. Localnicii petrec timpul liber la terasa, in timp ce urmaresc meciul de cricket, care se joaca in fata Palatului Guvernatorului Britanic.

 

Croaziera in Insulele Ionice

Aceasta este oportunitatea de a vizita unele dintre cele mai pitoresti insule din Marea Ionica: Kefalonia, Ithaca, Meganissi si insula Scorpios. Prima parte a calatoriei va fi cu autobuzul catre Insula Lefkada, unde ne vom imbarca pentru croaziera. Daca vremea este buna, vom avea ocazia sa inotam intr-una din cele mai bune plaje din Europa, Porto Katsiki, inainte de a explora frumoasele insule pitoresti. Intr-un sat din Kefalonia, vom avea timp liber 1 ora, inainte de a continua catre insula Ithaka unde va fi o oprire la plaja. Ne vom opri la pestera Papanikolis – legendara ascunzatoare al unui submarin, in al doilea razboi mondial, inainte de a ne opri in una din cele mai faimoase insule private, detinuta de familia Onassis, insula Scorpios.

Plecarea din Parga este la ora 07:30 iar returul la ora 21:30.


 
Meteora
Excursia de o zi va va duce la unul din siturile cele mai uluitoare de pe pamant, unde veti admira un fenomen geologic rar, Meteora – care inseamna suspendat in aer. Manastirile din Meteora, construite pe piloni spectaculosi din roci naturale, sunt situate in nord-estul Greciei, pe marginea Muntilor Pindului.
Odata ajunsi la Meteora ne indreptam spre „Marele Meteor” –cea mai mare si cea mai veche dintre manastiri care va va oferi un bun indiciu al vietii monahale.  La intoarcere vom trece prin satul traditional Alpine Village din Metsovo, renumit pentru branza afumata, carnatii si vinul rosu foarte bun.

Excursia este include un ghid specializat pentru manastire.

Plecarea din Parga este la ora 07:00 iar returul la ora 19:00.

 

Mituri si ape

O excursie superba printre obiectivele turistice locale si istoria zonei. Prima noastra vizita este la situl Necromanteion „Oracolul mortilor”, primul oracol cunoscut in istorie. A fost construit la portile iadului si a fost creat in vechea credinta greaca, care spune ca sufletele mortilor ar putea vedea in viitor. Aici, locuitorii de demult obisnuiau sa-si viziteze preotii pentru a comunica cu cei morti.

Ultima oprire este in satul Gliki, la Raul Acheron, cunoscut si ca Raul Styx si poarta catre lumea din adancuri. Aici se va face o pauza de masa pe malul raului, la umbra copacilor, urmata de o plimbare prin apa rece a acestuia (daca ne vor permite conditiile meteo). Plimbarea pe jos este de 2.5 km. Va recomandam sa purtati pantofi confortabili. Masa si bauturile racoritoare nu sunt incluse in costul excursiei. 

Plecarea din Parga este la ora 10:00 iar returul intre orele 15:30-16:00.

 
Zagoria si Defileul Vikos

Regiunea Zagoria „Lumea din spatele muntilor” este o zona de o frumusete naturala incredibila. Zona are poduri de piatra bine conservate, pe care le vom vizita in drumul nostru spre satul Monodendri, in apropiere de capatul sudic al defilului. De asemenea, vom vizita manastirea „Agia Paraskevi”, care se mandreste cu un trecut foarte interesant. Pranzul va fi luat in pitorescul oras Monodendri, inainte de a ne intoarce in Parga. Masa si bauturile racoritoare nu sunt incluse in costul excursiei. Pe drumul de intoarcere ne vom opri in orasul Ioannina.  Ioannina este renumit pentru bijuteriile din argint, lucrate manual. O zi minunata plina de peisaje muntoase frumoase si uimitoare - o fotografie in paradis!

Plecarea din Parga la ora 08:00 iar returul la ora 19.00Paxos, Antipaxos si Grotele Albastre

In conformitate cu mitologia greaca, insulele Paxi si Antipaxi au fost create de Poseidon, zeul marii, prin lovirea celui mai sudic punct al insulei Corfu cu tridentul sau. Plecam din Parga la ora 10:00 si ne indreptam spre Insula Antipaxos. Aici veti avea timp pentru inot in apele cristaline. Vom continua apoi calatoria la Grotele Albastre, inainte de a ajunge la insula Paxos si cel mai mare sat numit Gaios. Veti avea timp liber pentru a explora satul cu numeroasele sale magazine de artizanat si sa luati masa de pranz in una din excelentele taverne de peste. Ne vom intoarce inapoi in Parga la ora 17:30.

vezi mai mult

Echipa Paralela 45 Experience

Florin POPESCU
Florin POPESCU
Branch Office Manager
Solicita oferta