Conditii de calatorie

Va rugam sa cititi cu atentie conditiile de calatorie

Toti cetatenii romani cu varsta mai mare sau egala cu 12 ani, care calatoresc in Spania sunt obligati sa prezinte CERTIFICATUL EUROPEAN DIGITAL COVID-19, in format tiparit sau digital. Certificatul contine un cod QR, poate fi eliberat foarte usor accesand site-ul https://vaccinare-covid.gov.ro/ si trebuie sa ateste una dintre urmatoarele situatii:

1. vaccinarea cu un vaccin autorizat impotriva COVID-19, cu conditia sa fi trecut minimum 14 zile de la efectuarea rapelului (in cazul unui vaccin efectuat in doua doze) sau a dozei unice (pentru vaccinul efectuat in doza unica); Certificatul de vaccinare este valabil 270 de zile de la momentul efectuarii celei de-a doua doze (sau de la doza unica Johnson&Johnson). In ipoteza depasirii perioadei de 270 de zile de la data administrarii celei de-a doua doze, este necesara mentionarea administrarii unei doze booster pe certificatul european de vaccinare, urmand ca de la a 3-a vaccinare (sau a 2-a vaccinare dupa Johnson&Johnson), certificatul de vaccinare sa fie considerat valabil pe termen nedeterminat.

SAU

2. rezultatul negativ al unui test PCR realizat in ultimele 72 de ore anterioare calatoriei sau certificatul digital european care atesta rezultatul negativ al unui test antigen realizat in ultimele 24 de ore anterioare calatoriei (testele trebuie efectuate in laboratoare acreditate);

SAU

3. recuperarea post-COVID-19, de la care au trecut minim 11 zile, dar nu mai mult de 180 de zile;

 De asemenea, este necesara completarea formularului privind starea de sanatate prin intermediul aplicatiei Spain Travel Health (SpTH) sau a paginii de internet https://www.spth.gob.es/ 

Minorii cu varsta de pana la 12 ani nu trebuie sa prezinte certificatul european digital COVID, dar pentru acestia trebuie completat formularul privind starea de sanatate (https://www.spth.gob.es/). 

Location form Spain
Vezi ce oferte ti-am pregatit pentru Spania
Solicita oferta