Conditii de calatorie

Va rugam sa cititi cu atentie conditiile de calatorie

Foarte important! In conformitate cu reglementările actuale privind pandemia de coronavirus (COVID-19), tuturor pasagerilor care sosesc în Spania li se solicită să completeze OBLIGATORIU un formular de preînregistrare online înainte de plecare.

Formularul poate fi accesat de la următorul link: http://www.spth.gob.es/ sau din aplicația pentru mobil SPTH.

Formularul poate fi completat oricand dar va trebui finalizat cu 24h-48h inaintea plecarii adaugand informatii legate de starea de sanatate si istoricul calatoriilor. In situatia in care pasagerul este minor sau o persoana dependenta, formularul poate fi completat de catre tutore, care va fi responsabil pentru veridicitatea informatiilor furnizate.

O greseala frecvent intalnita la completarea formularului este inversarea numelui cu prenumele. Astfel, la SURNAME se va trece numele de familie iar la NAME prenumele. Daca acestea sunt inversate, certificatul de vaccinare nu va putea fi validat si veti primi eroare.

Ulterior completarii formularului, se va genera un cod unic QR de sanatate, care va trebui prezentat (digital sau pe suport hartie) la controlul de sanatate efectuat in aeroportul/portul de destinatie. Daca formularul va fi semnat din aplicatie, acesta va aparea in sectiunea „Calatoria mea”, iar utilizatorul va receptiona si un e-mail care poate fi imprimat. Avand in vedere noile conditii, formularul va include o rubrica suplimentara privind rezultatul testului PCR pentru depistarea infectiei cu SARS-CoV-2.

Prezentarea unui cod QR valid la sosire este o cerinta obligatorie, asa ca asigurati-va ca l-ati completat inainte de a calatori!

ATENTIE! La imbarcare pasagerii sunt obligati sa prezinte si acest cod QR, in caz contrar fiindu-le refuzata imbarcarea la bordul aerornavei!

 Pentru calatoria din Spania spre Romania (informatie valabila la data de 16.07.2021):

 

In data de 16.07 Spania a intrat pe lista ROSIE a Romaniei, din punct de vedere al incidentei calculate.

Astfel, pentru persoanele care sosesc pe teritoriul Romaniei se instituie masura carantinei la domiciliu, la locatia declarata sau spatiul special destinat pentru o perioada de 14 zile.

Sunt exceptate de la măsura carantinei instituită cu privire la persoanele care sosesc din țările/teritoriile de risc epidemiologic ridicat următoarele categorii care nu prezintă simptome asociate COVID-19, cu respectarea prevederilor legale în vigoare privind utilizarea materialelor individuale de protecție împotriva COVID-19:

v  persoanele vaccinate împotriva virusului SARS-CoV-2 și pentru care au trecut 10 zile de la finalizarea schemei complete de vaccinare până la intrarea în România;

v  persoanele care au fost confirmate pozitiv pentru infecția cu virusul SARS-CoV-2 în ultimele 180 de zile anterioare intrării în țară, pentru care au trecut cel puțin 14 zile de la data confirmării până la data intrării în țară;

v  copiii cu vârsta mai mică sau egală de 3 ani, fără a fi necesară prezentarea rezultatului negativ al unui test RT-PCR pentru infecția cu virusul SARS-CoV-2

v  copiii cu vârsta mai mare de 3 ani și mai mică de 16 ani, dacă prezintă rezultatul negativ al unui test RT-PCR pentru infecția cu virusul SARS-CoV-2, efectuat cu cel mult 72 de ore înaintea îmbarcării (pentru cei care călătoresc cu mijloace de transport în comun) sau intrării pe teritoriul național (pentru cei care călătoresc cu mijloace proprii);

Pentru informatii suplimentare va rugam verificati si hotararile guvernamentale detaliate:  https://stirioficiale.ro/hotarari/hotararea-nr-43-din-01-07-2021

Dovada administrării vaccinului, inclusiv data finalizării schemei complete de vaccinare, necesară pentru aplicarea excepțiilor prevăzute în hotărâre, se realizează prin intermediul certificatului verde de vaccinare sau a documentului emis de unitatea sanitară care l-a administrat, din România sau din afara țării și prezentat în limba țării unde a fost administrat vaccinul și în limba engleză.

Dovada confirmării pozitive pentru infecția cu virusul SARS-CoV-2, necesară în vederea aplicării excepțiilor prevăzute în hotărâre, se realizează prin intermediul certificatului verde de vindecare, sau a testului RT-PCR pozitiv la data diagnosticului emis de autoritatea competentă, din România sau din afara țării și prezentat în limba țării unde a fost efectuat testul și în limba engleză.

Foarte Important!

Va rugam sa consultati si informatiile oficiale de pe site-ul MAE.ro, aceasta pagina nu este oficiala, este doar de informare.

https://www.mae.ro/travel-conditions/44715

 Pentru compania partenera SC Paralela 45 Experience SRL, asiguratorul este Mondial Assistance iar datele de contact sunt urmatoarele: daune@mondial-assistance.at sau +40 21.312.22.37.

Conditiile de asigurare calatorie in strainatate Mondial Assistance:

Protectie inainte si dupa plecarea in vacanta - protectie in cazul imbolnavirii cu covid 19 - click AICI

Document de informare privind produsul de asigurare - click AICI

Conditii generale de asigurare - click AICI

Pentru informatii suplimentare va rugam sa ne contactati via email: colentina@paralela45experience.ro  sau telefon: 0724514592 / 0748148068

 

vezi mai mult

Formular intoarcere in Romania
Location form Spain
Vezi ce oferte ti-am pregatit pentru Spania
Solicita oferta