Conditii de calatorie

Va rugam sa cititi cu atentie conditiile de calatorie

Foarte important! Incepand cu data de 15 martie 2021, toti pasagerii curselor aeriene care sosesc in Turcia au obligatia de a completa formularul de intrare de pe portalulhttps://register.health.gov.tr/ cu maxim 72 de ore inainte de momentul intrarii pe teritoriul Turciei. Formularul va fi prezentat la imbarcare, printat sau pe telefonul mobil. Dupa completarea formularului, va fi emis codul HES, in baza caruia turistii vor putea avea acces la transportul intern si cazare.

Orice neconcordanta cu legile in vigoare poate duce la neimbarcarea pe zborul in cauza! Va rugam sa va asigurati de completarea in timp util a formularului solicitat!

Completarea formularului nu este obligatorie pentru pasagerii aflati in tranzit aeroportuar.

 In acest moment se poate intra in Turcia pe baza urmatoarelor documente:

 Test molecular PCR negativ pentru infectia cu COVID-19, prelevat cu maxim 72 de ore inainte de sosirea la destinatie. Testele trebuie efectuate in laboratoare acreditate, iar certificatele trebuie sa fie prezentate in limba engleza. Testul nu este obligatoriu pentru copiii sub 6 ani. Copiii care au implinit 6 ani vor intra in Turcia cu test negativ RT-PCR sau antigen, urmand conditiile de intrare ale adultilor.

SAU

Test rapid antigen in limba engleza, efectuat de o unitate medicala certificata, cu maximum 48 de ore anterior sosirii in Turcia.

SAU

Certificat care atesta efectuarea unui vaccin autorizat impotriva COVID-19, cu condiția sa fi trecut minimum 14 zile de la efectuarea rapelului (in cazul unui vaccin efectuat in doua doze) sau a dozei unice (pentru vaccinul efectuat in doza unica). Documentul care atestă efectuarea vaccinarii trebuie să fie redactat în limba engleza si sa contina numele si prenumele asa cum apar si in documentele de calatorie (pasaport sau carte de identitate).

SAU

Prezentarea unui document oficial* care atesta infectarea cu virusul SARS-CoV-2 in ultimele 6 luni (180 de zile).

*Un certificat emis de catre un laborator autorizat prin care se confirma faptul ca persoanele au fost diagnosticate pozitiv cu COVID-19 in ultimele 180 de zile (6 luni). Documentul care atesta infectarea cu virusul SARS-CoV-2 trebuie redactat in limba engleza si sa includa numele si prenumele asa cum apar in documentul de calatorie (pasaport).

 

Toti pasagerii sunt obligati sa respecte intocmai regulile tarii spre care calatoresc. Agentia nu raspunde in cazul in care turistii nu prezinta documentele necesare sau in cazul in care documentele sunt incomplete.

Întrucat reglementarile se schimba dinamic, vă recomandăm cu tărie, înainte de a călători, să verificați întotdeauna condițiile de călătorie cu autoritățile sanitare și de frontieră oficiale și să vă asigurați că aveți cele mai recente informații. Este responsabilitatea dvs. să fiți la curent cu restricțiile de călătorie relevante, pentru a vă asigura că sunteți eligibil pentru a intra într-o țară și că sunteți apt să călătoriți.

 

Conditii la intoarcerea in Romania:

Incepand cu data de 12.08.2021 Turcia a fost inclusa pe lista rosie a țărilor/teritoriilor de risc epidemiologic ridicat, conform HOTĂRÂRII nr. 59 din 12.08.2021.

Incepand cu data de 15.08.2021 ora 00:00 pasagerii care revin in Romania vor intra in carantina (14 zile) conform deciziei DSP prin Hotararea CNSU nr 43 din 01/07/2021 referitoare la masurile ce se impun pentru accesul in Romania,  cu urmatoarele exceptii Art.4 - (1):

a) persoanele vaccinate împotriva virusului SARS-CoV-2 și pentru care au trecut 10 zile de la finalizarea schemei complete de vaccinare până la intrarea în România;

b) persoanele care au fost confirmate pozitiv pentru infecția cu virusul SARS-CoV-2 în ultimele 180 de zile anterioare intrării în țară, pentru care au trecut cel puțin 14 zile de la data confirmării până la data intrării în țară;

 c) copiii cu vârsta mai mică sau egală de 6 ani, fără a fi necesară prezentarea rezultatului negativ al unui test RT-PCR pentru infecția cu virusul SARS-CoV-2;

 d) copiii cu vârsta mai mare de 6 ani și mai mică de 16 ani, dacă prezintă rezultatul negativ al unui test RT-PCR pentru infecția cu virusul SARS-CoV-2, efectuat cu cel mult 72 de ore înaintea îmbarcării (pentru cei care călătoresc cu mijloace de transport în comun) sau intrării pe teritoriul național (pentru cei care călătoresc cu mijloace proprii);

Foarte Important!

Va rugam sa consultati si informatiile oficiale de pe site-ul MAE.ro, aceasta pagina nu este oficiala, este doar de informare.

https://www.mae.ro/travel-conditions/44715

 Pentru compania partenera SC Paralela 45 Experience SRL, asiguratorul este Mondial Assistance iar datele de contact sunt urmatoarele: daune@mondial-assistance.at sau +40 21.312.22.37.

Conditiile de asigurare calatorie in strainatate Mondial Assistance:

Protectie inainte si dupa plecarea in vacanta - protectie in cazul imbolnavirii cu covid 19 - click AICI

Document de informare privind produsul de asigurare - click AICI

Conditii generale de asigurare - click AICI

Pentru informatii suplimentare va rugam sa ne contactati via email: colentina@paralela45experience.ro  sau telefon: 0724514592 / 0748148068

 

vezi mai mult

Formular intoarcere in Romania
Location form Turcia
Informatii utile
Vezi ce oferte ti-am pregatit pentru Turcia
Solicita oferta