Ziua 1
Program: Plecare ora 05:30 din Bucuresti (Piata Unirii Aleea Dealul Mitropoliei), pe ruta: Bucuresti Focsani - Durau 
Ajunsi in statiunea Durau, vom porni in drumetia noastra pe traseul marcat cu banda rosie: Statiunea Durau - Cabana Fantanele (1220 m) - Cusma Dorobantului - Stanca Panaghiei - sub Varful Toaca - varful Toaca (1904 m) - varful sub Toaca - Varful Lespezi ( 1805 m) - Cabana Dochia (1750 m). 

Marcaj: banda rosie
Lungime: 7,3 km +  > 500 trepte pana la vf.Toaca (1904 m ) - optional
Dificultate: medie 
Durata: 7 - 8 ore
Altitudine minima: 830 m
Altitudine maxima: 1904 m
Diferenta nivel: aproximativ 1000 m
Cazare la Cabana Dochia in camere de 4 persoane (camerele au baie proprie).


Ziua 2
Vom continua traseul spre statiunea Durau, de data aceasta urmand traseul marcat cu cruce rosie: Cabana Dochia ( 1750 m) - Curmatura Piciorul Schiop - Cascada Duruitoarea (1218 m) - Poiana Vesuri ( 1189 m ) - Statiunea Durau.

Marcaj: cruce rosie
Lungime: 7,5 km
Dificultate: medie 
Durata: 6 - 7 ore
Altitudine minima: 830 m
Altitudine maxima: 1750 m
Diferenta nivel: aproximativ 900 m


Pretul include: 
- Transport cu autocar clasificat pentru curse interne si internationale, 
- ghid de turism atestat, 
- 1 noapte de cazare in camera de 4 persoane cu baie proprie la Cabana Dochia.

Pretul nu include: 
- taxa de intrare in aria Parcului National Ceahlau: 6 lei / adult, 3 lei / elev, student, pensionar; 
- alte cheltuieli personale, 
- mesele zilei, etc.

OBLIGATORIU - echipament de drumetie: incaltaminte de sezon (incaltaminte cu talpa aderenta - EXCLUS orice alt tip de incaltaminte), pantaloni sport, tricou/ri de schimb, geaca polar/hanorac, rucsac (EXCLUS poseta, geanta, punga de tinut in mana , pantofi cu toc, etc), buff (sapca-palarie), parazapezi , crema protectie solara, ochelari de soare, lanterna frontala, pelerina, - alimente: apa, sandwich etc.
ECHIPAMENT OPTIONAL: bete trekking. 

!! NE REZERVAM DREPTUL SA NU PERMITEM ACCESUL IN CADRUL EVENIMENTULUI CELOR CE NU AU ECHIPAMENT CORESPUNZATOR SAU CARE NU RESPECTA PROGRAMUL !!
Avand in vedere ca evenimentul este organizat pentru mai multe zeci de persoane, va rugam sa retineti ca este OBLIGATORIU:
- mersul in monom (sir indian).
- ritmul este impus de cei ce merg mai incet si care stau in prima parte a grupului.
- primul si ultimul in sir sunt ghizii insotitori.

Traseul necesita conditie fizica buna! Nu este recomandat copiilor sub 12 ani ! 
Recomandam bagaj format din lucruri strict necesare !

Masivul Ceahlau face parte din grupa muntilor Orientali. De-a lungul timpului i-au fost atribuite foarte multe legende, astfel ca fiecare obiectiv al masivului are propria poveste. Dacii credeau ca in Ceahlau se afla salasul zeului Zamolxis, astfel Ceahlaul este considerat muntele sacru al romanilor. Astazi, Masivul Ceahlau este considerat drept al doilea munte sfant al crestinatatii ortodoxe, dupa Muntele Athos. Situat pe teritoriul judetului Neamt, foarte aproape de orasul Bicaz, masivul atinge altitudinea maxima in Varful Ocolasul Mare - 1907 metri, urmat fiind de varful Toaca - 1904 metri. Vom admira si cascada Duruitoarea, una dintre cele mai frumoase caderi de apa din tara noastra. Aceasta se gaseste in Valea Paraului Rupturii, la o altitudine de 1247 metri si se caracterizeaza prin faptul ca este compusa din doua  caderi separate de un prag. Numele acesteia provine de la sunetul pe care il produce atunci cand apa este in cantitate mai mare. 
Datorita faptului ca adaposteste numeroase animale (ursul, lupul, rasul, cocosul de munte, ciocanitoarea cu trei degete, acvila de munte etc.), dar si plante rare (feriguta, papucul doamnei,iris etc.), partea centrala a masivului, care concentreaza cele mai multe bogatii ale naturii, a fost declarata parc national. 

Avans minim 30% in termen de 7 zile din momentul efectuarii rezervarii, diferenta cel tarziu cu o saptamana inainte de plecare. 
 
Nu se accepta single.

Modalitati de plata: cash in agentiile bancare sau prin transfer bancar (internet banking. Excursia trebuie achitata integral inainte de plecare.

Tarif copii:
Copiii cu varsta de peste 12 ani achita tarif intreg.
Grup minim: 25 persoane.
NOTA: Locurile in autocar se distribuie incepand cu a doua bancheta in ordinea achitarii avansului. 
OBSERVATII:
-tarifele de intrare la obiectivele turistice se achita la fiecare in parte in moneda locala si se pot modifica de catre autoritatile locale independent de agentie;
-clasificarea pe stele a unitatilor de cazare este cea atribuita de oficialitatile din tarile vizitate, ca atare facilitatile camerelor sunt conforme cu standardele locale;
-distributia camerelor la hoteluri se face de catre receptiile acestora; problemele legate de amplasarea sau aspectul camerei se rezolva de catre turist direct la receptie, asistat de insotitorul de grup;
-ghidul/ conducatorul de grup poate modifica ordinea de vizitare a obiectivelor turistice fara a afecta structura programului;
-conform reglementarilor internationale, serviciile de ghidaj in interiorul muzeelor pot fi asigurate doar de catre ghizii locali;
-agentia nu este raspunzatoare pentru pierderea sau furtul bagajelor, a actelor sau a obiectelor personale; in cazul in care aceste situatii nedorite apar, turistul are obligatia de a depune personal plangere la organele competente;
-efectuarea partiala sau integrala a oricarei sume prin intermediul bancar reprezinta acceptarea pe deplin a termenilor si conditiilor prevazute in contractul de prestarii servicii turistice (disponibil pe site);
-pentru grupuri mai mici de 30 pers, transportul se va realiza cu minibus/ midiautocar.
-prezentul program este parte integranta a contractului de prestari servicii turistice incheiat.

Conditii pentru ANULARI, PENALIZARI:
a)30% din pretul pachetului de servicii daca renuntarea se face cu mai mult de 30 de zile calendaristice inainte de data plecarii. 
b)70% din pretul pachetului de servicii daca renuntarea se face in intervalul 30 zile - 16 zile inainte de plecare.
c)100% din pretul pachetului de servicii daca renuntarea se face intr-un interval mai mic de 15 zile inainte de plecare.
d)100% din pretul pachetului de servicii pentru neprezentarea la program indiferent de motivul invocat.
e)100% din pretul pachetului de servicii in cazul achizitionarii pachetelor cu orice tip de reducere: Early Booking/ Inscrieri timpurii/ Litoralul pentru toti/ Decada balneara/ Saptamana de refacere/ O saptamana la munte/ Last minute/ Ultra Last minute/ Oferte speciale/ Targ Turism/ Seniori/ Craciun/ Revelion/ Martisor/ Fidelitate sau alte programe similare.
f)100% din pretul pachetului de servicii cand calatorul nu poate pleca in calatorie pentru ca documentele personale necesare efectuarii calatoriei nu sunt complete sau nu sunt conforme cu cerintele normelor legale in vigoare, cand calatorul este intors de la granitele Romaniei de catre politia de frontiera din motive ce nu tin de agentie sau calatorul nu este acceptat de catre organele de frontiera din tara de destinatie (valabil pentru calatoriile inafara Romaniei).
g)100% din pretul pachetului de servicii pentru in cazul in care plata pentru serviciile turistice interne a fost facuta partial sau integral cu vouchere de vacanta.
h)100% pentru biletele de avion.

Nota: In situatia in care masurile luate de catre autoritati impun restrictii de calatorie care ingreuneaza sau fac imposibila executarea pachetului de servicii de calatorie, turistul va beneficia de un VOUCHER emis de CISTOUR (considerat anexa la contractul de comercializare a pachetelor de servicii de calatorie, pentru intreaga suma achitata). Voucherul poate fi utilizat timp de 12 luni de la emitere, integral la efectuarea uneia sau mai multor rezervari pentru orice pachete CISTOUR Agency in calitate de organizator. In cazul utilizarii VOUCHER-ului pentru mai multe pachete turistice, acestea trebuie comunicate simultan.

vezi mai multe

Camera Dubla
Transport Autocar Bucuresti - Durau
Transport Autocar Durau - Bucuresti

vezi mai multe

Circuite cu autocarul din din Bucuresti catre DRUMETIE 2 ZILE IN CEAHLAU - CASCADA DURUITOAREA, Toate locatiile, Romania

Solicita oferta