O zi cat o vacanta! Viscri & Sighisoara

 
Transport
Plecari 2023: 12.08, 03.09, 08.10, 05.11
de la
 
3874
persoana
TARIF Standard - 159 Lei/pers
 
Grup minim 40 pers.
ATENTIE:
* In cazul nerealizarii numarului minim de participanti mentionat in program, agentia isi rezerva dreptul de a anula excursia, oferind posibilitatea inscrierii la un program similar;
* Tarifele pentru intrarile la obiectivele turistice sunt informative si se pot modifica;
* Insotitorul de grup poate modifica ordinea de vizitare a obiectivelor turistice fara a afecta structura programului.
Intalnirea cu insotitorul de grup va avea loc la ora 05:30, in parcarea Academiei Militare Romane (Universitatea Nationala de Aparare Carol I), iar plecarea la ora 06:00, pe traseul Bucuresti – Brasov – Viscri - Sighisoara. 
Prima vizita o vom face la Viscri, comuna saseasca in judetul Brasov, care, cu ceva timp in urma, se numea Giscriu. Retras de la drumul mare ce leagă Brașovul de Sighișoara, satul Viscri adăpostește una dintre cele mai spectaculoase biserici fortificate săsești, de altfel fiind una din cele 6 înscrise în patrimoniul mondial UNESCO. Particularitățile așezării au atras atenția și bunăvoința  fundatiei Mihai Eminescu Trust, patronată de însuși Prințul Charles, care a renovat biserica și câteva case din localitate redându-le ceva din strălucirea inițială.  Izolarea, dar și absența altor ocupații in afară de agricultură, au făcut ca pe la sfârșitul anilor ‘90 să apară proiectul Șosete din lână naturala din Viscri, inițiat de cei doi nemți stabiliți aici. Șosetele croșetate din vechi pulovere de lână de către femeile din sat erau la început date în schimbul alimentelor (zahăr, ulei sau pâine). Cum grămada de șosete a început să fie din ce în ce mai mare, cu timpul, trocul s-a transformat într-un adevărat proiect la care participă 125 de femei din sat. Țărăncile tricotează aproximativ 10.000 de perechi de șosete, mănuși, căciuli, pulovere sau papuci de pâslă care ajung la depozitul central din Naumburg (Germania), de unde se vând în toată țara, sau la cafeneaua internațională din Viscri.
Ne continuam traseul spre Sighisoara. Aici ne vom opri sa luam masa de pranz si apoi vom vizita: Turnul cu Ceas (cladirea simbol a Sighisoarei, azi gazduind Muzeul de Istorie), Biserica Manastirii (monument istoric), Casa Vlad Dracul, Casa cu Cerb, Casa Venetiana, Strada Scolii-Scara Scolarilor (aceasta scara a fost construita in anul 1654 din iniţiativa primarului Johann Both, pentru a uşura accesul elevilor în timpul iernilor grele sau ploii, la şcoala situată lângă biserica din deal), Biserica Romano-Catolica, Biserica din Deal (biserica evanghelică care a fost construită în mai multe etape între 1345-1525, inchinată Sfântului Nicolae), Turnurile Cetatii. Dupa plimbare si timp liber pentru cumparaturi, plecam spre Bucuresti, unde vom ajunge seara, in functie de trafic.

 

Ne con

 

SERVICII INCLUSE

SERVICII NEINCLUSE

 

 

Transport cu autocar clasificat;

Asigurare medicala/ storno

Vizitele mentionate in program (nu includ biletele de intrare);

Intrarile la obiectivele turistice si eventualele servicii de ghizi locali;

Insotitor de grup din partea agentiei.

Masa de pranz

 

Tarife informative: Biserica Fortificata Viscri: 5 lei / persoana,

 

Supliment pentru locuri preferentiale (primele 3 randuri de banchete) – 20 Lei/pers;

 

Bacsisc/tips - echipaj (5 lei/zi/turist), inclusiv copii peste 6 ani

 

 Alte taxe/servicii/cheltuieli personale.

IMBARCARI GRATUITE DIN TARA          

Orasul

Locul de intalnire

Orasul

Locul de intalnire

CAMPINA

Casa BUCUR- popas Km 92

PLOIESTI

Petrom - Metro

BRASOV

Mol Calea Bucuresti

SINAIA

Gara

 

TRANSFERURI CONTRA COST DIN TARA

Orasul

Locul de intalnire

Tarif/pers.

€/sens

Orasul

Locul de intalnire

Tarif/pers.

€/sens

BRAILA

Panda Calarasi

125 RON/sens

BUZAU

Patinoar Restaurant Diana

115 RON/sens

FOCSANI

Lidl - Fosta Autogara

125 RON/sens

GALATI

McDonald’s Sala Sporturilor

125 RON/sens

  

 *Transferurile din tara se organizeaza (indiferent de numarul de persoane care solicita transferul) cu ajutorul firmelor ce efectueaza curse de linie. Functie de marimea grupului, se poate organiza transfer privat (minim 2 pers.) cu autoturism, microbuz, minibus sau midibus. Turistii sunt rugati sa se prezinte la locul de imbarcare cu 15-30 min. inainte de ora comunicata. Orele sunt estimative, in functie de conditiile meteorologice si de trafic.
Condiţii de plata/anulare - Excursii de 1 zi, sezon 2023
» Avans 40% la înscriere, diferența cu 30 zile înainte de plecare; conditii standard de anulare (safe price) – conform contract de colaborare/de comercializare a pachetelor de servicii turistice.
» Plata 100% la inscriere in cazul first minute/ hello sales; penalizare 100% in caz de anulare.
Prezentul program este parte integrantă a contractului de comercializare a pachetului turistic.

Conditi

 

Cerere oferta

You must agree to the conditions for processing your personal data.

Solicita oferta