O zi cat o vacanta! Viscri & Sighisoara

 
Transport
Plecari 2021: 06.03, 18.04, 30.05, 27.06, 19.09
de la
 
3297
persoana
TARIF Standard - 159 Lei/pers
Tarif seniori 55+/studenti/copil 6-12 ani - 139 Lei/pers
Tarif First Minute pana la 30.04.2021 - 139 Lei/pers
Grup minim 40 pers.
ATENTIE:
* In cazul nerealizarii numarului minim de participanti mentionat in program, agentia isi rezerva dreptul de a anula excursia, oferind posibilitatea inscrierii la un program similar;
* Tarifele pentru intrarile la obiectivele turistice sunt informative si se pot modifica;
* Insotitorul de grup poate modifica ordinea de vizitare a obiectivelor turistice fara a afecta structura programului.
Intalnirea cu insotitorul de grup va avea loc la ora 05:30, in parcarea Academiei Militare Romane (Universitatea Nationala de Aparare Carol I), iar plecarea la ora 06:00, pe traseul Bucuresti – Ploiesti – Campina – Sinaia – Predeal – Brasov – Viscri - Sighisoara. 
Prima vizita o vom face la Viscri, comuna saseasca in judetul Brasov, care, cu ceva timp in urma, se numea Giscriu. Retras de la drumul mare ce leagă Brașovul de Sighișoara, satul Viscri adăpostește una dintre cele mai spectaculoase biserici fortificate săsești, de altfel fiind una din cele 6 înscrise în patrimoniul mondial UNESCO. Particularitățile așezării au atras atenția și bunăvoința  fundatiei Mihai Eminescu Trust, patronată de însuși Prințul Charles, care a renovat biserica și câteva case din localitate redându-le ceva din strălucirea inițială.  Izolarea, dar și absența altor ocupații in afară de agricultură, au făcut ca pe la sfârșitul anilor ‘90 să apară proiectul Șosete din lână naturala din Viscri, inițiat de cei doi nemți stabiliți aici. Șosetele croșetate din vechi pulovere de lână de către femeile din sat erau la început date în schimbul alimentelor (zahăr, ulei sau pâine). Cum grămada de șosete a început să fie din ce în ce mai mare, cu timpul, trocul s-a transformat într-un adevărat proiect la care participă 125 de femei din sat. Țărăncile tricotează aproximativ 10.000 de perechi de șosete, mănuși, căciuli, pulovere sau papuci de pâslă care ajung la depozitul central din Naumburg (Germania), de unde se vând în toată țara, sau la cafeneaua internațională din Viscri.
Ne continuam traseul spre Sighisoara. Aici ne vom opri sa luam masa de pranz si apoi vom vizita: Turnul cu Ceas (cladirea simbol a Sighisoarei, azi gazduind Muzeul de Istorie), Biserica Manastirii(monument istoric), Casa Vlad Dracul, Casa cu Cerb, Casa Venetiana, Strada Scolii-Scara Scolarilor (aceasta scara a fost construita in anul 1654 din iniţiativa primarului Johann Both, pentru a uşura accesul elevilor în timpul iernilor grele sau ploii, la şcoala situată lângă biserica din deal), Biserica Romano-Catolica, Biserica din Deal (biserica evanghelică care a fost construită în mai multe etape între 1345-1525, inchinată Sfântului Nicolae), Turnurile Cetatii. Dupa plimbare si timp liber pentru cumparaturi, plecam spre Bucuresti, unde vom ajunge seara, in functie de trafic.
 

SERVICII INCLUSE

SERVICII NEINCLUSE

 

 

Transport cu autocar clasificat;

Intrarile la obiectivele turistice si eventualele servicii de ghizi locali;

Vizitele mentionate in program (nu includ biletele de intrare);

Tarife informative: Cetatea Viscri - 5 Lei/pers;

Insotitor de grup din partea agentiei.

Supliment pentru locuri preferentiale (primele 3 randuri de banchete) – 20 Lei/pers;

 

Masa de pranz;

 

Alte taxe/servicii/cheltuieli personale.

 

 

 
IMBARCARI GRATUITE DIN TARA          
Orasul
Locul de intalnire
Ora
 
Orasul
Locul de intalnire
Ora
BUCURESTI
ACADEMIA MILITARA
06.00
 
PLOIESTI
Petrom - Metro
07.30
CAMPINA
Casa BUCUR- popas Km 92
07.45
 
SINAIA
GARA
08.45
PREDEAL
GARA
09.00
 
 
 
 
 
TRANSFERURI CONTRA COST DIN TARA
Orasul
Locul de intalnire
Ora
Tarif/pers.
€/sens
 
Orasul
Locul de intalnire
Ora
Tarif/pers.
€/sens
BRAILA
Parcare PENNY Sos. Buzaului
01.30
10 €/sens
 
BUZAU
McDonald’s Unirea
03.00
7 €/sens
FOCSANI
Benzinaria LUKOIL Centru
02.00
10 €/sens
 
GALATI
McDonald’s
01.00
10 €/sens
 
*Transferurile din tara se organizeaza (indiferent de numarul de persoane care solicita transferul) cu ajutorul firmelor ce efectueaza curse de linie. Functie de marimea grupului, se poate organiza transfer privat (minim 2 pers.) cu autoturism, microbuz, minibus sau midibus. Turistii sunt rugati sa se prezinte la locul de imbarcare cu 15-30 min. inainte de ora comunicata. Orele sunt estimative, in functie de conditiile meteorologice si de trafic.
Condiţii de plata/anulare - Excursii de 1 zi, sezon 2021
» Avans 30% la înscriere, diferența cu 40 zile înainte de plecare; conditii standard de anulare – conform contract de colaborare/de comercializare a pachetelor de servicii turistice.
» Plata 100% la inscriere in cazul first minute/ofertelor speciale/tarif senior +55/student/tarif unic; penalizare 100% in caz de anulare.
Prezentul program este parte integrantă a contractului de comercializare a pachetului turistic.

Cerere oferta

You must agree to the conditions for processing your personal data.

Solicita oferta