Insula Zakynthos

informatii generale

Zakynthos se gaseste pe partea vestica a Greciei, in Marea Ionica, facand parte, evident, din grupa Insulelor Ionice alaturi de: Lefkada, Kefalonia, Corfu, Ithaka, Paxi, Antipaxi si multe alte insule mici.

Cu o suprafata de 406 km patrati si o lungime de coasta de 123 km, Zakynthos permite vaselor de croaziera sa organizeze excursii de o zi, in care se inconjoara toata insula, se face plaja la epava Panagiotis si evident, se fac multe opriri pentru baie in zone de vis.

Forma insulei se aseamana cu cea a unui triunghi, baza fiind golful Laganas, iar varful, Capul Schinari, cel mai nordic punct al insulei si totodata cel mai apropiat de insula vecina Kefalonia.

Din punctul de vedere al reliefului, insula este impartita in doua: partea vestica, muntoasa, fara prea multe plaje nisipoase si partea estica si de sud-est, unde se gasesc toate statiunile turistice importante si cunoscute pe plan international.

Zakynthos este o insula verde si, tocmai de aceea, Homer o numea „Iliessa”, ceea ce se traduce prin „impadurita”. Insula Zakynthos a fost numita de venetieni Floarea Orientului.

20px
20px

 

Zakynthos 10 locuri superbe dar ascunse de turismul de masa

 

Insula Zakynthos este recunoscuta international pentru plajele spectaculoase, nisipul fin si fauna diversa si bogata. Scopul nostru nu este sa creeam un top al frumusetii plajelor din aceasta superba insula ci sa prezentam informatii utile referitoare la locatia, utilitatile si renumele acestora. In acest scop va prezentam urmatoarele plaje din Insula Zakynthos, cu mentiunea ca ordinea este aleatoare si fiecare plaja are ceva interesant de oferit.

Vezi mai multe detalii

Noi am fost acolo!

Echipa Paralela 45 Experience

<B>Florin POPESCU</B>
Florin POPESCU
General Manager
<B>Ionela TURCU</B>
Ionela TURCU
Branch Office Manager Cantemir
<B>Elena EFTIMIE</B>
Elena EFTIMIE
Branch Office Manager Colentina
<B>Gabriela Raluca NEDEA</B>
Gabriela Raluca NEDEA
Agent Turism Cantemir
<B>Elena ISTRATE</B>
Elena ISTRATE
Agent Turism Cantemir
<B>Mirela DUGU</B>
Mirela DUGU
Agent Turism Colentina
Solicita oferta