Conditii de calatorie

Va rugam sa cititi cu atentie conditiile de calatorie

Condiţii de intrare şi regim de şedere

Cetățenii români care doresc să călătorească în Republica Unită Tanzania nu au nevoie de viză pentru o perioadă de 90 de zile.

Totodată, pentru a putea intra pe teritoriul Republicii Unite Tanzania, cetăţenii români trebuie să îndeplinească următoarele condiţii:

1.      să deţină un paşaport valabil pentru o perioadă de minim şase luni de la data intrării în ţară;

2.      paşaportul să conţină minim o filă liberă;

3.      să prezinte dovada cazării;

4.      să facă dovada deţinerii de resurse financiare (ex: extras de cont, carte de credit, cec-uri de călătorie etc.);

5.      sa detina bilet de întoarcere.

 

RESTRICȚII DE INTRARE PE TERITORIUL NAȚIONAL:

Începând cu luna august 2020, toți pasagerii, cetățeni străini sau rezidenți, care sosesc sau pleacă în/din Tanzania vor fi supuși unei verificări amănunțite COVID-19 si vor trebui sa completeze un formular disponibil pe pagina de internet: https://afyamsafiri.moh.go.tz/. Persoanele care sosesc în acest stat trebuie să completeze formularul cu cel puțin 24 de ore anterior intrării în Tanzania.

Începând cu data de 4 mai 2021, toți pasagerii, cetățeni străini sau rezidenți, trebuie să prezinte la intrarea în Tanzania un test molecular tip PCR cu rezultat negativ pentru infecția cu virusul SARS-CoV-2, efectuat cu maximum 72 de ore anterior sosirii în acest stat.

Cetățenii străini și rezidenții care sosesc în Tanzania sau părăsesc acest stat pot fi testați aleatoriu (prin sondaj), pe cheltuială proprie, pentru infecția cu virusul SARS-CoV-2, inclusiv pasagerii care sunt în tranzit spre alte destinații (test rapid, costul acestuia fiind de 25 USD).

Cetățenii străini și rezidenții care sosesc în Tanzania din India sau cei care au călătorit în India în ultimele 14 zile, vor fi supuși unui test rapid și vor intra în carantină obligatorie pentru o perioadă de 14 zile, pe cheltuială proprie.

Membrii echipajelor de transport aerian vor prezenta, obligatoriu, un test negativ pentru infecția cu virusul SARS-CoV-2 la sosirea și plecarea din Tanzania.

Cetățenii români care intenționează să călătorească în Tanzania sunt sfătuiți să solicite informații suplimentare privind condițiile de intrare/ieșire în/din această țară de la companiile aeriene.

Vă informăm că autoritățile din Tanzania nu fac excepție de la prezentarea testului negativ RT-PCR COVID-19 la intrarea în țară pentru persoanele vaccinate împotriva virusului SARS-COV-2.

 

 MĂSURI PE PLAN INTERN:

S-a instituit control la frontierele terestre, aeriene și maritime în vederea implementării măsurilor de restricție în contextul actual.

Cetățenii străini trebuie să respecte măsurile de prevenție impuse de autoritățile tanzaniene (spălatul frecvent al mâinilor, purtarea măștilor și respectarea distanțării sociale).

S-au impus măsuri privind transportul în comun, prin reducerea numărului de călători cărora li se permite accesul într-un mijloc de transport, precum și implementarea unor măsuri specifice de igienă.

 Cetățenii pot apela numărul de urgență 199, în caz de necesitate.

 Foarte Important!

Va rugam sa consultati si informatiile oficiale de pe site-ul MAE.ro, aceasta pagina nu este oficiala, este doar de informare.
https://www.mae.ro/travel-conditions/44715
 Pentru compania partenera SC Paralela 45 Experience SRL, asiguratorul este Mondial Assistance iar datele de contact sunt urmatoarele: daune@mondial-assistance.at sau +40 21.312.22.37.
Conditiile de asigurare calatorie in strainatate Mondial Assistance
Protectie inainte si dupa plecarea in vacanta - protectie in cazul imbolnavirii cu covid 19 - click AICI
Document de informare privind produsul de asigurare - click AICI
Conditii generale de asigurare - click AICI
Pentru informatii suplimentare va rugam sa ne contactati via email: colentina@paralela45experience.ro  sau telefon: 0724514592 / 0748148068

vezi mai mult

Formular intoarcere in Romania
Formular intrare/iesire Tanzania
Informatii utile
Vezi ce oferte ti-am pregatit pentru Zanzibar
Solicita oferta